Μαλλιώρας

Μια ιστορια που ξεκινησε πριν απο πολλα χρονια και δεν τελειωσε ποτε!

Η Ιστορία Μαλλιώρας Κοντοσούβλι

απο το 1955

Η ιστορία της εταιρείας Μαλλιώρας ξεκινά το 1955 από ένα μικρό εξοχικό καφενείο στο χωριό Αγναντερό Καρδίτσας. Δημιουργός του ο Αχιλλέας Μαλλιώρας και κύριο αντικείμενο εργασιών η πώληση καφέ, ούζου και των σχετικών συνοδευτικών. Ακολούθησε ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων προϊόντων με γευστικά, καθαρά και νόστιμα φαγητά, γεγονός που είχε ως συνέπεια τη σημαντική αύξηση της πελατείας.

Το 1975 αναλαμβάνει την «επιχείρηση» ο γιος του Αχιλλέα, Ευάγγελος, ο οποίος αρχίζει να ασχολείται περισσότερο συστηματικά με τα μικρά και μεγάλα μυστικά της δουλειάς. Δίνει έμφαση σε ένα παραδοσιακό έδεσμα της περιοχής: το κοντοσούβλι. Υιοθετώντας πρακτικές από τη μεγάλη γαστριμαργική παράδοση των χωριών της Θεσσαλίας, το κοντοσούβλι άρχισε τότε, σιγά-σιγά, να παρασκευάζεται και να πωλείται στις ψησταριές της περιοχής.

Όπως φανερώνει και το όνομα, πρόκειται για «πέρασμα» μικρών κομματιών κρέατος (διαμέτρου 3,5 εκ. περίπου) σε μικρές-κοντές (περίπου 55 εκ μήκος ) σούβλες, τις οποίες έμπειροι ψήστες γυρίζουν στην ψησταριά με το χέρι. Το ψήσιμο γίνεται σε κάρβουνα, όπως ακριβώς γίνεται ακόμη και σήμερα σε ένα κατάστημα Μαλλιώρας.


Η ποιότητα και η νοστιμιά είναι μοναδική και η ποσότητα χορταστική

about us


about us


demo