Η ιστορία
1955



Δημιουργός του ο Αχιλλέας Μαλλιώρας και κύριο αντικείμενο εργασιών η πώληση καφέ, ούζου και των σχετικών συνοδευτικών.
Ακολούθησε ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων προϊόντων με γευστικά, καθαρά και νόστιμα φαγητά, γεγονός που είχε ως συνέπεια τη σημαντική αύξηση της πελατείας.
Το 1975 αναλαμβάνει την «επιχείρηση» ο γιος του Αχιλλέα, Ευάγγελος, ο οποίος αρχίζει να ασχολείται περισσότερο συστηματικά με τα μικρά και μεγάλα μυστικά της δουλειάς.
Δίνει έμφαση σε ένα παραδοσιακό έδεσμα της περιοχής: το κοντοσούβλι.
Υιοθετώντας πρακτικές από τη μεγάλη γαστριμαργική παράδοση των χωριών της Θεσσαλίας, το κοντοσούβλι άρχισε τότε, σιγά-σιγά, να παρασκευάζεται και να πωλείται στις ψησταριές της περιοχής.


Όπως φανερώνει και το όνομα, πρόκειται για «πέρασμα» μικρών κομματιών κρέατος (διαμέτρου 3,5 εκ. περίπου) σε μικρές-κοντές (περίπου 55 εκ μήκος ) σούβλες, τις οποίες έμπειροι ψήστες γυρίζουν στην ψησταριά με το χέρι.
Το ψήσιμο γίνεται σε κάρβουνα, όπως ακριβώς γίνεται ακόμη και σήμερα στα καταστήματα Μαλλιώρας.