Η ιστορία

Η ιστορία της εταιρείας Μαλλιώρας ξεκινά το 1955 από ένα μικρό εξοχικό καφενείο στο χωριό Αγναντερό Καρδίτσας.

1955

Image
Image
Image

Δημιουργός του ο Αχιλλέας Μαλλιώρας και κύριο αντικείμενο εργασιών η πώληση καφέ, ούζου και των σχετικών συνοδευτικών.

Ακολούθησε ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων προϊόντων με γευστικά, καθαρά και νόστιμα φαγητά, γεγονός που είχε ως συνέπεια τη σημαντική αύξηση της πελατείας.

Το 1975 αναλαμβάνει την «επιχείρηση» ο γιος του Αχιλλέα, Ευάγγελος, ο οποίος αρχίζει να ασχολείται περισσότερο συστηματικά με τα μικρά και μεγάλα μυστικά της δουλειάς.

Δίνει έμφαση σε ένα παραδοσιακό έδεσμα της περιοχής: το κοντοσούβλι.

Υιοθετώντας πρακτικές από τη μεγάλη γαστριμαργική παράδοση των χωριών της Θεσσαλίας, το κοντοσούβλι άρχισε τότε, σιγά-σιγά, να παρασκευάζεται και να πωλείται στις ψησταριές της περιοχής.

Image
Image

Όπως φανερώνει και το όνομα, πρόκειται για «πέρασμα» μικρών κομματιών κρέατος (διαμέτρου 3,5 εκ. περίπου) σε μικρές-κοντές (περίπου 55 εκ μήκος ) σούβλες, τις οποίες έμπειροι ψήστες γυρίζουν στην ψησταριά με το χέρι.

Το ψήσιμο γίνεται σε κάρβουνα, όπως ακριβώς γίνεται ακόμη και σήμερα στα καταστήματα Μαλλιώρας.

Βρες μας στα social

Ακολούθησε μας για να μαθαίνεις πρώτος σχετικά με ανακοινώσεις διαγωνισμών και εκπτώσεων.

Συνδυασμός παράδοσης και ανανέωσης με πρωτοτυπία και ποιότητα προϊόντων στο χώρο της γεύσης.

Από το 1955 διατηρούμε το παραδοσιακό κοντοσούβλι καθώς έχουμε δημιουργήσει μεγάλη ποικιλία νέων γεύσεων.

Delivery App
Μαλλιώρας Club App